باید گفت تحولات سریع و موضع گیریهای حتی بعضا متناقض دولت مردان آمریکا و هم پیمانان آنها بیشتر در کادر «نظریه بازی ها»  قابل تبیین و تحلیل است. واکنش های هستریک ، عجولانه و البته  غیر حرفه ایی این روزهای مجاهدین  ناشی از سردرگمی و گیجی بی پایان رهبران مجاهدین در سیاست بین الملل  بوده و اینکه ساختار این گروه صرفا در کادر یک گروه تروریستی و فرقه ای تعریف شده است و نه یک سازمان سیاسی  و حتی اجتماعی.

مریم رجوی رهبر مجاهدین که از بازی جنگ روانی دولت مردان آمریکا بر علیه مردم ایران  سردرگم است، اینبار پاچه رهبر حزب الله لبنان را گرفت.

موضع گیری رهبر حزب الله لبنان بر علیه گروه جنگ طلب در جبهه آمریکا  بویژه جان بولتون ، بر مزاق ناپاک مریم رجوی خوش نیامد . وی در اطلاعیه ای به تاریخ ۱۲/۰۳/۹۸ که در سایت رسمی این گروه نیز درج گریدید، با نام مستعار «سخنگوی مجاهدین» در دفاع از جان بولتون بر علیه رهبر حزب الله لبنان موضع گرفت.

این در حالیست که محمد محدثین که وقاحت و وطن فروشی را از رهبر مفقودالاثرش به ارث برده پیشتر از این، پاچه دولت عراق بعد از کنفرانس مکه را گرفته بود.

محدثین در توئیتی که عاجر از تحلیل کنفرانس مکه است نوشت «. . .  تصمیمات متخذه در این کنفرانس بر این حقیقت صحه گذاشت که رژیم ایران عامل اصلی جنگ و ناامنی است. از به خطر انداختن کشتیرانی تا جنگ یمن و سوریه و موشک‌پرانی و ناامنی در کشورهای منطقه.»

محدثین ادامه داد: «اعتراض عراق نسبت به محکوم نمودن اقدامات رژیم ایران توسط کنفرانس سران عرب در مکه نشان می‌دهد که این کشورهمچنان گروگان رژیم ایران و سکوی صدور تروریسم وبنیادگرایی است».

در تاریخ دهم خرداد ۹۸ آقای عماد  آبشناس تحلیل گر مسائل سیاسی در سایت اسپوتنیک روسیه در مقاله یی تحت عنوان «به ایران می گفتید خودش بیانیه برایتان صادر می کرد» کنفرانش مکه را به چالش کشید.  در بخشی از این مقاله آمده است: «. . . برخی حتی مدعی هستند که آمریکایی ها پیغام های مختلفی برای ایرانی ها ارسال کردند که فقط با “معامله قرن” که می تواند به نوعی موفقیت سیاسی آقای ترامپ به حساب آید مخالفت نکنند و در مقابل آمریکایی ها حاضر خواهند بود هر امتیازی ایران بخواهد به این کشور بدهد.

آنها حتی از ایرانی ها نخواسته اند که رسما این طرح را تایید کنند، فقط خواسته اند که با آن مخالفت نکنند.
اما ظاهرا ایرانی ها به هیچ وجه حاضر نشده اند سر حقانیت ملت فلسطین معامله کنند.

خوب می توان گفت دلیل برگزاری اجلاس های مکه بیش از اینکه رویارویی با ایران باشد این است که عربستان سعودی یک نظر سنجی برای ایالات متحده انجام دهد که تا چه حد می تواند دیگر کشورهای اسلامی و عربی و به قول خودشان خلیجی را با این معامله همراه کند و ایران و همپیمانان ایران را در انزوا قرار دهد. اینجاست که می توانیم بگوییم انتخاب مناسبت روز جهانی قدس برای برگزاری این کنفرانس ها هم بی دلیل نبوده. اگر مشکل آنها صادر کردن بیانیه بود خوب می گفتند ایران همان بیانیه ها را مجانی برایشان خودش صادر می کرد و این همه هزینه نمی کردند، بیانه مفت که ارزش ندارد، حد اقل این هزینه را صرف نیازمندان مسلمان در جهان می کردند. مهم این است که ببینیم در نهایت رهبران کشورهای اسلامی و ذیل آنها عربی و ذیل آنها خلیجی تا چه حد حاضر خواهند بود در روز جهانی قدس بر علیه قدس و حق و حقوق ملت فلسطین معامله کنند.»

رادیو بین المللی فرانسه – ار.اف.ای نیز در تاریخ ۱۲/۰۳/۹۸ نوشت: مایک پمپئو، وزیر أمور خارجه آمریکا، می‌گوید: واشنگتن حاضر است تا “بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی”، گفتگو با ایران را آغاز کند. هفته گذشته، وزارت أمور خارجه آمریکا تاکید کرده بود که ۱۲ شرط مایک پمپئو برای ایران همچنان پابرجاست.

باید گفت تحولات سریع و موضع گیریهای حتی بعضا متناقض دولت مردان آمریکا و هم پیمانان آنها بیشتر در کادر «نظریه بازی ها»  قابل تبیین و تحلیل است.

واکنش های هستریک ، عجولانه و البته  غیر حرفه ایی این روزهای مجاهدین  ناشی از سردرگمی و گیجی بی پایان رهبران مجاهدین در سیاست بین الملل  بوده و اینکه ساختار این گروه صرفا در کادر یک گروه تروریستی و فرقه ای تعریف شده است و نه یک سازمان سیاسی  و حتی اجتماعی.

  • نویسنده : سعید پارسا
  • منبع خبر : سایت راه نو