تحریم سپاه پاسداران توسط دولت ترامپ در فروردین سال 1398 که با خوشحالی و استقبال رهبری مجاهدین نیز همراه بود نشان می دهد که تا کجا این سازمان در همسویی کامل با اهداف غرب پیش می رود. بنحویکه عملیات روانی با هدف بدنام کردن سپاه پاسداران ایران از اولین اولویت های آنان با استفاده از کلید واژه های «کولبران» و «سوختبران» طی سالهای اخیر بوده است

بعد از حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام حسین در اوایل سال ۱۳۸۲ و متعاقبا خلع سلاح مجاهدین در این کشور، فرقه رجوی بالاجبار در صدد بظاهر تحولی کارکردی در تغییر رفتار های خشونت آمیز و تروریستی خود برآمد. مجاهدین با توجه به سقوط صدام  حسین و روی کار آمدن یک دولت مردمی در عراق، به کشور آلبانی تبعید شدند. بدین ترتیب این گروه با اتخاذ راهبرد «سیاست های ایذایی» و با استفاده از صفحات فیک و کمک تعدادی از کشورهای غربی و منطقه ای و با تکیه بر مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه عملیات روانی خود بر علیه دولت و مردم ایران در فضای مجازی را آغاز نمودند.

یکی از این موارد که این گروه سعی کرد از آنها در کادر  عملیات روانی بنفع حامیان خود بهره ببرد سؤاستفاده  از موضوع  «کولبری» و «سوختبری» بود.

موضوع کولبری و سوختبری یکی از معضلات اجتماعی و مشکلات معیشتی مردم در برخی از استان های مرزی کشور است. بنحویکه دولت نیز در صدد ایجاد راه کارهایی برای سامان دادن به این معضل اجتماعی – معیشتی اقداماتی را شروع کرده است.

البته قاچاق کلان کالا در این بستر ، و تلاش برای ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور از تبعات جانبی  این فعالیت ها محسوب می شود.

ضمن اینکه بحث امنیت مرزها نیز با موضوع کولبری و سوختبری بطور جد مطرح بوده و مشکلاتی را برای نیروهای مرزی ایجاد کرده است. در این میان عناصر ضد انقلاب هم سعی می کنند با سؤاستفاده از این بستر به داخل کشور نفوذ و دست به اقدامات خرابکارانه بزنند.

آما آنچه که در این میان مورد توجه است اینکه مجاهدین نیز سعی می کنند  از چنین شکافی در برخی از استان های مرزی در قالب دایه دلسوزتر از مادر در راستای عملیات روانی خود بر علیه نیروهای مسلح بویژه سپاه پاسداران استفاده  کنند.

باید گفت مجاهدین جندین سال است که مشکلات معیشتی مردم را دست مایه عملیات روانی خود قرار داده اند.

در کانال تلگرامی مجاهدین در سال ۱۳۹۴ برای اولین بار مطلبی با موضوع کولبران به اشتراک گذاشته شد که قبل از این بسیار کم رنگ انعکاس داده می شد.

بدین ترتیب در مجموع از سال ۱۳۹۴ تعداد ۱۹۳ بار به واژه کولبران اشاره شده که اکثر آنها در بعد از سال ۱۳۹۶ می باشد.

در مورد سوختبران نیز همین روال در دستگاه عملیات روانی این فرقه پی گرفته شد.

کانال تلگرامی مجاهدین برای اولین بار در تیر ۱۳۹۸ پستی با عنوان «خیز برای سرکوب در عین ضعف و وحشت» منتشر کرد که در آن به موضوع سوختبران و «سرکوب» آنان توسط نیروهای سپاه  پاسداران اشاره شده است.

بعد از آن نیز تعداد ۶۶ بار به این واژه در شبکه های اجتماعی توسط این گروه تکرار شده است. از این تعداد ۵۸ مورد آن طی ۲۰ روز گذشته در ارتباط با درگیری مرزبانان با سوختبران در شهر سراوان در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۹۹ می باشد.

ضمن اینکه تعداد ۱۹۰ بار نیز نام شهر سراوان در کانال رسمی مجاهدین ذکر شده که بیش از نیمی از آن در ۲۰ روز گذشته بوده است. که نشاندهنده ابعاد کلان عملیات روانی این گروه در قالب کلید واژه های کولبران و سوختبران با هدف بدنام کردن سپاه پاسداران بعنوان یک «نیروی سرکوبگر» می باشد.

نتیجه اینکه تحریم سپاه پاسداران توسط دولت ترامپ در فروردین سال ۱۳۹۸ که با خوشحالی و استقبال رهبری مجاهدین نیز همراه بود نشان می دهد که تا کجا این سازمان در همسویی کامل با اهداف غرب پیش می رود. بنحویکه عملیات روانی با هدف بدنام کردن سپاه پاسداران ایران از اولین اولویت های آنان با استفاده از کلید واژه های «کولبران» و «سوختبران» طی سالهای اخیر بوده است

البته نباید از یاد برد هدف دیگر مجاهدین برای حضور در فضای مجازی و پیشبرد عملیات روانی بر علیه مردم ایران تولید کار برای اعضای بیمار و سالمند این فرقه در آلبانی است. چرا که بیکاری اعضاء می تواند مشکلات جدی تشکیلاتی از جمله ریزش نیرویی را برای سران آنان به بار بیاورد.

یادآوری می شود اقدام اخیر موسسه فیسبوک و بستن صدها حساب کاربری جعلی این فرقه ضمن اینکه ضربه به سیستم عملیات روانی مجاهدین محسوب می شود، نشان دهنده غیر مشروع بودن این گروه در بین مردم ایران است که مجبور می شود بدون علنی کردن هویت واقعی خود با عنوان های جعلی در فضای مجازی در معرض دید مخاطبان ایرانی قرار بگیرد.

  • نویسنده : علی صدر
  • منبع خبر : سایت راه نو