ژورنال ایرانیان کانادا بتاریخ ۱۸ آگوست برابر با ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ نوشت: «کانادا سازمان مجاهدین خلق را بهعنوان یک بازیگر معتبر سیاسی بهرسمیت نمیشناسد، این گروه را تایید نمیکند و قصد برقراری هیچگونه ارتباطی با آنها را ندارد.»
این جملهها پاسخ سخنگوی وزارت امور خارجه کانادا به نامهای است که از سوی یکی از رسانههای کشور (TheCanadaFile.ca) برای روابط عمومی وزارت خارجه ارسال شده بود و در آن راجع به شایعه نقل مکان گروهی از رهبران و اعضای سازمان مجاهدین خلق به کانادا پرسیده شده بود.
بر اساس گزارش رسانههای داخل ایران، سازمان مجاهدین خلق پس از ناتوانی در جلب رضایت دولت فرانسه برای پذیرش بخشی از اعضایش، لابیهای خود در رابطه با دولت کانادا را فعال کرد. در گام نخست قرار بود اعضای سازمان مجاهدین با اقامت دایم کانادا از آلبانی به این کشور منتقل شوند.
نیروهای پلیس آلبانی ۲۰ ژوئن امسال وارد اردوگاه مجاهدین (اشرف ۳) در نزدیکی تیرانا شدند. علت این اقدام، اتهام مشارکت در «ترور و حملههای سایبری» علیه نهادهای خارجی بود. پلیس حدود ۱۵۰ دستگاه کامپیوتر مرتبط با این گروه را توقیف کرد.
پیشتر مونا قاسمی نایب رییس کنگره ایرانیان کانادا در نامهای سرگشاده به مارک میلر وزیر مهاجرت دولت فدرال درباره انتشار برخی خبرها در رسانههای ایران راجع به احتمال نقل مکان برخی از رهبران و اعضای سازمان مجاهدین خلق به کانادا ابراز نگرانی کرده است.
نامه مورد نظر به این شرح است:
وزیر محترم [مهاجرت کانادا[،
من از طرف کنگره ایرانیان کانادا نسبت به برخی گزارشهای اخیر رسانههای ایران مبنی بر انتقال [احتمالی] مقر رهبران سازمان مجاهدین(منافقین) خلق به کانادا، نگرانی عمیق خود را به آگاهیتان میرسانم. ما تایید میکنیم این خبر هنوز راستیآزمایی نشده است و درستی آن در ابهام قرار دارد و از سوی دیگر ما به شایستگی مقامهای کانادایی در انجام تحقیقات لازم باور داریم.
وی همچنین تصریح کرد: تاریخچه [فعالیت] و اقدامهای سازمان مجاهدین خلق بر همگان آشکار است و با توجه به اینکه نام این سازمان تا سال ۲۰۱۲ در فهرست گروههای تروریستی کانادا قرار داشته است، مهاجرت احتمالی اعضای این گروه زنگ خطر بزرگی برای جامعه بهشمار میرود. مهاجرت احتمالی اعضای این گروه نهتنها برای ایرانیان کانادا مایه نگرانی است، بلکه برای تمامی کاناداییها نیز میتواند [تهدیدآمیز و] نگرانکننده باشد.
این کنگره برای تلاشهای دولت کانادا در زمینه حفظ اصول امنیتی و [توجه به مبانی] حقوق بشر ارزش بسیاری قایل است. ما از شما درخواست میکنیم با بررسی دقیق درستی یا نادرستی گزارشهای رسانهها [در ایران] به این موضوع فوری رسیدگی کنید.
نایب رییس کنگره ایرانیان کانادا ادامه داد: افزون بر این، ما از شما درخواست میکنیم با پایبندی به ایجادنکردن پناهگاهی امن برای افراد یا گروههایی که از سابقه اقدامهای تروریستی برخوردارند، به جامعه ایرانیان و دیگر شهروندان کانادا اطمینان [خاطر] دهید.
ما قاطعانه باور داریم که مقامهای کانادایی به ارزیابی دقیق پروندههای مهاجرتی میپردازند و اجازه ورود به کشور را برای افرادی صادر میکنند که تهدیدی برای امنیت و رفاه جامعه بهشمار نمیروند. ما اطمینان داریم کارکنان وزارتخانه شما با نهایت دقت به این موضوع رسیدگی [و توجه] میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ما در انتظار دریافت پاسخ از سوی جنابعالی هستیم و همواره خود را به حمایت از ارزشها و اصولی متعهد میدانیم که کانادا نماینده آن بهشمار میرود.
Wednesday, 13 November , 2024