پایگاه شبکه «سیانان»، نوشت: سازمان مجاهدین خلق اخیرا در میانه چالشهای گسترده در آلبانی و فرانسه، کنفرانس سالانه خود را در پاریس برگزار کرد.
کنفرانسهای سالانه این گروه، سیاستمداران راستگرا، جنگطلب و محافظهکار غرب، از جمله مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق، جان بولتون مشاور امنیت ملی سابق، و مایک پنس، معاون سابق رئیسجمهور آمریکا را به خود جلب کرد.
اما شکستهای اخیر برای سازمان مجاهدین برخی از ناظران را به این فکر میاندازد که آیا روزهای آن به پایان رسیده است؟
نگارنده میگوید که سازمان مجاهدین یک گروه مخالف در خارج از ایران است، زمانی از سوی آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی شده بود، اما امروز از سیاستمداران غربی ضدایرانی به عنوان متحدان اصلی خود یاد میکند.
این گروه به دلیل گذشته خشونتبار خود و همچنین حمایتهایی که از رژیم صدام در دوران جنگ تحمیلی داشته، جایگاهی در میان مردم ایران ندارد.
تحلیلگران میگویند که فعالیت دیپلماتیک اخیر بین ایران و برخی کشورها ممکن است نویدبخش خوبی برای سازمان مجاهدین نباشد.
پلیس آلبانی در ماه ژوئن اقداماتی را علیه مجاهدین انجام داد و درباره فعالیتهای غیرقانونی آن مشکوک شد.
اواخر خرداد رسانههای آلبانی از حضور گسترده پلیس این کشور در مقر مجاهدین موسوم به «اشرف ۳» خبر دادند.
پلیس آلبانی پس از دریافت گزارشهایی مبنی بر احتمال حملات تروریستی و سایبری به بازرسی و تفتیش اماکن و دفاتر مورد استفاده در «اشرف ۳» اقدام کرد.
در پی این بازدید وزارت کشور آلبانی با صدور بیانیهای اعلام کرد که پلیس ضد تروریسم این کشور عملیات سراسری را علیه سازمان مجاهدین که در خاک این کشور مستقر هستند به اجرا گذاشته است.
وزارت کشور آلبانی اعلام کرد که عملیات مطابق قوانین و بر اساس حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم صورت پذیرفته است چراکه مطابق توافق میان آلبانی و مجاهدین در سال ۲۰۱۴، اعضای این گروه صرفا به دلایل« انسان دوستانه» در این کشور پناهنده شده بودند، اما با انجام اقدامات تروریستی و سایبری این توافق را نقض کردهاند.
موضوع به همین جا ختم نشد و به نظر میرسد که ماهیت اقدامات خرابکارانه مجاهدین گستردهتر بوده و پلیس آلبانی را بر آن داشت تا به این بازرسیها ادامه دهد.
اخیرا رسانههای آلبانی گزارش دادند که پلیس به اردوگاه مجاهدین بازگشته و اقدام به ایجاد ایست و بازرسیهایی در نزدیکی این مقر کرده است.
یکی از هماهنگ کنندههای وزارت خارجه آلبانی به «سیانان»، گفت: تمام تجهیزات ضبط شده برای تحقیقات استفاده خواهد شد.
همچنین یک منبع دیپلماتیک فرانسوی، اظهار کرد که پلیس پاریس دستور ممنوعیت تظاهرات را «به دلیل خطرات برهم زدن نظم عمومی» صادر کرده بود.
این مقام فرانسوی، گفت که مجاهدین توافقنامه مبنی بر عدم شرکت در «فعالیتهای غیرقانونی و خرابکارانه» را زیر پا گذاشته است.
به گفته وی، متهم شدن به مماشات با توجه به اینکه آلبانی از مجاهدین استقبال و حمایت «بشردوستانه» کرد، در حالی که هیچ کشور دیگری در جهان آنها را نمیپذیرد، «عمیقا توهین آمیز» است.
شکستها برای سازمان مجاهدین همچنین به دنبال توافق تاریخی بین ایران و عربستان در ماه مارس رقم خورد که روابط دیپلماتیک دوباره برقرار شد.
«سی ان ان» در پایان مینویسد مشخص نیست که آیا فعالیت دیپلماتیک اخیر بین ایران و برخی کشورها مستقیما مسئول تحولات علیه مجاهدین در فرانسه یا آلبانی است یا خیر، اما تحلیلگران بر این عقیده هستند که بعید به نظر میرسد این امر اتفاقی باشد.
Friday, 20 September , 2024