صبح شنبه ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۷ و همزمان با رژه نیروهای مسلح در سراسر کشور بود که خبر حمله یک گروه تروریستی به رژه نیروهای مسلح در اهواز در رسانهها منتشر شد؛ ۵ تروریست مسلح که با پوشش لباس مبدل نظامی در جمع مردم حضور یافته بودند به سوی مردم و نیروهای نظامی رژه رونده شلیک کرده و درنهایت نزدیک به یکصد نفر را شهید و یا مجروح کردند که با واکنش فوری نیروهای امنیتی هر ۵ تروریست در دم به هلاکت رسیدند.
اکنون بعد از گذشت سه سال از آن حادثه تروریستی دادستانی دانمارک سه تن از عوامل خارجه نشین این گروه را به همکاری با دستگاههای اطلاعاتی عربستان سعودی در «تامین مالی و ترویج تروریسم» متهم کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز ، دادستان کل دانمارک سه عضو گروه تروریستی موسوم به “الاحوازیه” را به همکاری با دستگاههای اطلاعاتی عربستان سعودی در «تامین مالی و ترویج تروریسم» در ایران متهم کرد.
سه عضو گروه تروریستی الاحوازیه در فوریه سال گذشته دستگیر شدند و از آن زمان تاکنون در بازداشت به سر میبرند.
مدتی پس از حمله گروه تروریستی الاحوازیه به رژه نظامی در اهواز که در سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاد، دانمارک این افراد را بازداشت کرده بود.
لیز نیلاس دادستان دانمارکی پرونده در این باره گفت: در این پرونده افرادی به صورت غیرقانونی اقداماتی اطلاعاتی انجام دادهاند و از دانمارک به ترویج و همچنین تامین مالی تروریسم در دیگر کشورها پرداختهاند و دانمارک اجازه چنین اقداماتی در خاکش را نمیدهد.
دادگاه از ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) آغاز میشود و این متهمان که بیش از یک سال است در بازداشت به سر میبرند، احتمالا تا ۱۲ سال به زندان محکوم میشوند.
لازم به ذکر است؛ جنبش «الاحوازیه» نام مستعار گروه های تروریستی تجزیهطلب در خوزستان است که ادعای جدا کردن و استقلال خوزستان از ایران را با عملیات مسلحانه و تروریستی دارند. معروفترین این گروهها شامل حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز، جبهه العربیه لتحریر الاهواز و حزب النهضه العربی لتحریر الاهواز هستند.
اما بشنوید از شیوه اطلاع رسانی بی بی سی فارسی در خصوص محکومیت تروریستهای وابسته به عربستان در دانمارک که به شدت از سوی کاربران شبکههای اجتماعی مورد انتقاد قرار گرفته است.
بی بی سی فارسی در دو توئیت مجزا به ماجرای محکوم شدن سه تن از تامین کنندگان مالی گروه تروریستی الاحوازیه در دانمارک پرداخته است.
بی بی سی فارسی در توئیت اول نوشته:
دادستانی دانمارک سه عضو “جنبش الاحواز” را متهم کرده با عربستان برای «تامین مالی تروریسم» در ایران همکاری کردهاند.
ولی بلافاصله در توئیت دوم، با حذف «جنبش الاحوازیه» و «عربستان» نوشته است:
دادستانی دانمارک سه عرب ایرانی را به «تامین مالی تروریسم» متهم کرد
این شیوه اطلاع رسانی به شدت از سوی کاربران شبکههای اجتماعی مورد انتقاد قرار گرفته و این کاربران معتقدند تنظیم خبر بی بی سی به این شکل که نه نامی از تروریستهای الاحوازیه باشد و نه عربستان و در عین حال عبارت «سه عضو جنبش الاحوازیه» نیز به «سه عرب ایرانی» تغییر پیدا کرده، نوعی جعل خبر و به اشتباه انداختن مخاطب است.
البته تنها بی بی سی نیست که از گروههای تروریستی ضد ایرانی حمایت رسانه ای می کند. بلکه گروه تروریستی مجاهدین هم همچنان پیوند های خود با این گروه و در صدر همه آنها داعش و عوامل ایرانی آنان حفظ در اشکال مختلف از این گروه ها حمایت کرده است.
نتیجه اینکه متهم کردن گروه تروریستی «الاحوازیه» به همکاری با دستگاههای اطلاعاتی عربستان در «تامین مالی و ترویج تروریسم» در ایران توسط دادستانی دانمارک هرچند لازم است ولی کافی نیست. اروپا باید سران گروه تروریستی مجاهدین را نیز در دادگاههای این کشور بدلیل کشتارهای بی رحمانه در ایران محاکمه و سرویس های اطلاعاتی حامی این گروه را افشا کند.
در همین رابطه آقای علی باقریکنی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران و معاون امور بینالملل قوه قضائیه نیز در توئیتی با انتقاد از رویکرد کشور آلمان در تعامل و به رسمیت شناختن گروه تروریستی مجاهدین نوشت: «آلمان برای اجرای عدالت باید دادگاههایی، چون نورنبرگ برای مجازات مجاهدین برپا کند، نه این که به آنها مصونیت بدهد! آیا تروریسمشویی، راهبرد حقوق بشری برلین است؟»
Friday, 20 September , 2024