توضیح : نشریه آلبانیایی« گزتا ایمپکت» در یک نشست اینترنتی با حضور سه تن از کارشناسان و تحلیل گران آلبانی، به بررسی وضعیت مجاهدین خلق و حضور چند ساله این گروه در آلبانی پرداخت.
مجری این برنامه خانم «مگینا بالا» می گوید:
اخراج سفیر ایران از آلبانی به دستور مشاور امنیت ایالات متحده جان بولتون صورت گرفته است که به طور جدی سیاست آلبانی را تکان داده است. هرچند دولت آلبانی، نخست وزیر راما، وزیر خارجه دیتمیر بوشاتی و رییس جمهور ایلیر متا از دستورات جان بولتون خوش شان نیامد ، اما تاکنون هیچ اظهارات رسمی برای استقبال از اخراج سفیر ایران ارائه نکرده اند. سیاستمداران ترسناک آلبانیایی هیچ انتخاب دیگری ندارند، اما از دولت آمریکا اطاعت می کنند؛ پس از حضور سازمان تروریستی مجاهدین خلق ایران در خاک آلبانی ، این کشور به یک افغانستان دوم تبدیل می شود که یک میدان جنگ بین جهادگرایان مجاهدین و ایران است . . .
او اشاره می کند که مجاهدین ، که به علت بشردوستانه به آلبانی انتقال یافته است، اکنون سیاست های آلبانی را ربوده است و این گروه همراه با رهبرشان مریم رجوی طوری رفتار می کنند مثل اینکه آنها پادشاهان آلبانی هستند و نه کسانی که در ابتدا با گریه و التماس و وحشت زده به دنبال سرپناه و کمک بودند . . .
در طول این بحث، دکتر یازجی توضیح داد که مجاهدین نه تنها توانستند در آلبانی پایبند باشند، بلکه نشان می دهد که مجاهدین خلق از پایگاه شبه نظامی خود در آلبانی ، اقدام به پخش دروغین و تحریک به اقدام علیه ایران می کند. رسانه ها را تهدید می کند، اعضای آن را رادیکالیزه می کند، خواستار جهاد علیه ایران هستند و در گذشته اقدامات تروریستی و قتل را انجام داده است – با این سابقه تروریستی خود را به عنوان یک مخالف و اپوزیسیون معرفی می کند. نتیجه اینکه مجاهدین خلق یک سازمان تروریستی است و مردم ایران مجاهدین خلق را به عنوان یک مخالف ایرانی نمی بینند؛ زیرا ایران دموکراسی دارد و صدها حزب سیاسی در انتخابات شرکت می کنند که قدرت را تقسیم می کنند.
جرجی تاناسی، که سالها در حال مطالعه در باره مجاهدین بوده است، توضیح داد که چگونه مجاهدین خلق توانسته است دولتی را در آلبانی ایجاد کند. آنها موفق به کنترل پلیس، مرز و انجام اقدامات غیرقانونی در کشور شده اند . . .
دکتر یازجی، می گوید مجاهدین خلق را برای تاثیر گذاری بر سیاست های داخلی آلبانی، کارهایی را آغاز کرده اند. آنها به آمریکاییان علیه دولت ادی رام شکایت می کنند و از موقعیت اپوزیسیون برای منافع خود استفاده می کنند . . .
نتیجه گیری این بحث این است که آلبانی مشکلات عمده ای را با میزبانی این تروریست های ایرانی در این کشور دارد و اخراج سفیر ایران از آلبانی برای ایالات متحده رسوایی نسبتا بین المللی است. این رسوایی، ضعف و خستگی آلبانی را نشان داده و مجاهدین یک تهدید علیه امنیت و ثبات آلبانی و اروپاست.
منبع: نشریه آلبانیایی «گزتا ایمپکت»
مترجم: راه نو
Sunday, 13 October , 2024