مقاله ای اخیرا به قلم جولیو کیناپی – Chinappi Giulio در موسسه چزم cese-m با عنوان مجاهدین خلق بازوی مسلح امپریالیسم علیه جمهوری اسلامی ایران، منتشر شده است که نظر مخاطبین را به آن جلب میکنیم.
در این مقاله، تاریخ بحث برانگیز مجاهدین خلق را خلاصه می کنیم، جنبشی که از یک جنبش ترکیبی از اسلام و مارکسیسم به یک سازمان تروریستی در خدمت اهداف امپریالیسم ایاالت متحده تبدیل شد.
مجاهدین خلق یک سازمان سیاسی است که هدف اعلامی آن سرنگونی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد حکومت جدید است. با این حال، این سازمان که دولت ایران آن را تروریستی می داند، تاریخچه بسیار پیچیدهای دارد که در سال ۱۹۶۵ آغاز شد، زمانی که گروهی از مبارزان چپ افراطی سازمان مجاهدین خلق را برای سرنگونی سلطنت شاه رضا پهلوی تأسیس کردند.
مجاهدین خلق در همان سال های اولیه وجودش، سازمانی بود که هدفش هماهنگ کردن بینش مترقی دین اسلام با مارکسیسم بود، حتی اگر این گروه هرگز خود را سوسیالیست یا کمونیست تعریف نکرد. به گفته مجاهدین خلق، در واقع، اسلام باید با فئودالیسم و سرمایه داری(مبارزه) می کرد.
در سال ۱۹۷۳ ،این سازمان به دو بخش تقسیم شد و گروهی از مبارزان با گرایش چپ تر، سازمان جدیدی به نام مجاهدین خلق مارکسیست-لنینیست را تشکیل دادند . هم مجاهدین خلق و هم مجاهدین خلق مارکسیست-لنینیست در سرنگونی سلطنت ایران در سال ۱۹۷۹ شرکت کردند و در ابتدا حمایت خود را از اشغال سفارت آمریکا در تهران اعلام کردند . با این حال، اختلافاتی با دولت جدید جمهوری اسلامی، و به ویژه با آیت الله روح الله خمینی، که با تفاسیر مجاهدین خلق از اسلام شیعی موافق نبود، ظاهر شد . در سال های اخیر سازمان مجاهدین خلق همواره رویکردی ملی گرایانه و ضد امپریالیستی را حفظ کرده است، به طوری که در سال ۱۹۹۷ ایاالت متحده سازمان مجاهدین خلق را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داد.
با این حال، از سال ۲۰۱۲ ، مجاهدین خلق چشم انداز سیاست خارجی خود را تغییر داده و کاملا تابع ایالات متحده شده است، ایالات متحده تلاش کرد این سازمان ضد ایرانی را در طول اشغال عراق تحت کنترل خود در بیاورد. جای تعجب نیست که در سپتامبر ۲۰۱۲ ،واشنگتن رسما نام مجاهدین خلق را از لیست سازمان های تروریستی حذف کرد. در همان سال، NBC گزارش داد که شبه نظامیان مجاهدین خلق توسط اطلاعات اسرائیل برای ترور دانشمندان هستهای ایران آموزش می بینند، واقعیتی که بعدا توسط رابرت بائر، مامور سیا تایید شد.
همچنین در سال ۲۰۱۲ ،سیمور هرش، روزنامه نگار برنده جایزه پولیتزر، همان کسی که اخیراً دخالت ایالات متحده در بمبگذاریهای خط لوله گاز نورد استریم را افشا کرد، فاش کرد که چندین شخصیت برجسته سیاست و اطلاعات ایالات متحده برای صحبت به نفع مجاهدین خلق دستمزد زیادی دریافت کردهاند . جیمز ووسلی و پورتر گراس از مدیران سیا، لوئیس فری رئیس سابق اف بی آی، رودولف جولیانی شهردار سابق نیویورک و جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد.
علاوه بر این، هرش اعلام کرد که احتمالا بین سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۹ ،شبه نظامیان مجاهدین خلق در نوادا توسط فرماندهی عملیات ویژه مشترک ایالات متحده آموزش دیده اند، تمرینهایی که، پس از آغاز دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به پایان می رسد . روابط بین ایالات متحده و مجاهدین خلق در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ آشکارتر شده است. ترامپ جان بولتون را به عنوان مشاور امنیت ملی خود انتخاب کرده است و رودلف جولیانی وکیل شخصی ترامپ شد . با این حال، حمایت آمریکا از مجاهدین خلق تنها از طرف جمهوری خواهان نیست، زیرا هیلاری کلینتون نیز با استقبال از حذف سازمان مجاهدین خلق از فهرست سازمان های تروریستی، نظرات مساعدی نسبت به این سازمان ابراز کرده است.
حذف سازمان مجاهدین خلق از فهرست سازمان های تروریستی تنها به دو صورت قابل توضیح است، پرداخت های کلان به سیاستمداران آمریکایی و مفید بودن این سازمان در عملکرد ضد ایرانی. در واقع، به گفته ریچارد انگل، خبرنگار NBC ،شبه نظامیان مجاهدین خلق توسط آمریکا به عنوان عوامل مخفی در ایران استفاده میشوند تا رژیم را در کشور تغییر دهند . به نوبه خود، Intercept The در سال ۲۰۱۵ فهرستی از چهره های سیاسی که از مجاهدین خلق پول دریافت کرده اند منتشر کرد، فهرستی که شامل اعضای پارلمان مانند باب منندز، جان مک کین، جودی چو، دانا روراباکر و رابرت توریچلی است. در ماه مه ۲۰۱۸ ،دانیل بنجامین، که بین سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ به عنوان هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم خدمت می کرد، به نیویورک تایمز گفت که مجاهدین خلق در ازای حمایت او از حذف نام این سازمان از تروریستی، به او پیشنهاد پول داده اند.
به گفته جمهوری اسلامی ایران، سازمان مجاهدین خلق مسئول فعالیت های تروریستی متعدد در کشور با هدف تغییر رژیم است. در سال ۲۰۱۸ ،حسن روحانی، رئیس جمهور وقت، این سازمان را به دامن زدن به اعتراضات در کشور متهم کرد، در حالی که گفته می شود خود مجاهدین خلق با همکاری سرویس های مخفی اسرائیل، مسئول قتل محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰ هستند .
روزنامه آلمانی اشپیگل در سال ۲۰۱۹ تأیید کرده بود که سازمان مجاهدین خلق از حمایت اقتصادی و لجستیکی ایالات متحده، اسرائیل و عربستان سعودی برخوردار است. سازمان مجاهدین خلق که امروزه دفاتر اصلی خود را در آلبانی و فرانسه دارد و توسط دولت عراق به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شده است، قطعاً در اعتراضات اخیری که در ایران رخ داده است نیز نقش داشته است.
در فوریه سال جاری، Intercept The مقاله ای از آکال لیسی و مرتضی حسین منتشر کرد که در آن بار دیگر حمایت واشنگتن از سازمان تروریستی برای بی ثبات کردن جمهوری اسلام را اعلام کردند . این دو روزنامه نگار نوشتند : کنگره مدتهاست که سنگر حمایت از مجاهدین خلق بوده است. این گروه مدت هاست که از شاهینهای واشنگتن می خواهند که از جنگ با ایران و سیاست تغییر رژیم حمایت کنند.
لیسی و حسین توضیح می دهند که علیرغم محبوبیت آنها در کاپیتول هیل، ایرانیها به دلیل حمایت این سازمان از حمله صدام حسین به کشور در دهه ۱۹۸۰ و دخالت آنها در حمالت داخل ایران و ایدئولوژی اقتدارگرایانهاش، به شدت با مجاهدین خلق مخالفت می کنند.
امروزه به نظر می رسد که سازمان مجاهدین خلق از حمایت زیادی از طرف دولت های دشمن ایران برخوردار است، اما جذابیت بسیار کمی برای مردم ایران دارد، به طوری که تظاهراتی که توسط این سازمان برگزار می شود تقریباً همیشه با حضور خارجی ها و افرادی که برای شرکت پول دریافت می کنند، برگزار می شود. در حالی که اقدامات تروریستی آنها افکار عمومی بسیاری از کشورها را از آنها دور کرده است و خواستار پایان دادن به کمک های مالی غرب برای مجاهدین خلق است.
Sunday, 13 October , 2024