حسین شمقدری در گفتوگو با خبرگزاری میزان ضمن تشریح مراحل ساخت این مستند، به بیان تجربیات خود از مواجهه با اعضای فرقه ترورستی مجاهدین در جریان ساخت «بیوتنها» پرداخت.
شمقدری با اشاره به انگیزههای خود برای ساخت مستند «بیوتنها»، گفت: با توجه به اینکه در جریان پرونده حمید نوری، اعضای فرقه تروریستی مجاهدین به عنوان «شاکی پرونده» هستند برای من این سوال مطرح بود که چطور میشود که فرقه تروریستی به عنوان «شاکی» در یک پرونده مربوط به دهه ۶۰ قرار بگیرد.
این مستندساز میگوید: انگیزه داشتم که با اعضای مجاهدین صحبت کنم و با آنها رو در رو شوم تا ببینم که چگونه اینها با این موضوع برخورد میکنند و بدین ترتیب تصمیم به ساخت این مستند گرفتم.
کارگردان مستند «بیوتنها»، در بخشی دیگر گفت: تاکنون هیچ مستندسازی از ایران برای این دادگاه به سوئد نرفته بود و همیشه خانواده حمید نوری تنها در این دادگاه حضور پیدا میکردند؛ من به عنوان یک روزنامهنگار و مستندساز در ارتباط با پرونده حمید نوری در سوئد حضور پیدا کردم.
به گفته وی، همزمان با سفر به سوئد افرادی از مجاهدین به پلیس امنیتی سوئد مراجعه و حضور من را گزارش کردند تا از سوی پلیس بازداشت شوم.
کارگردان مستند «بی وتنها»، ادامه داد: هدف من مواجهه با مجاهدین بود، تا ببینم که در این مواجه و گفتوگو این افراد چه تفکر و چه برخوردی دارند اما پس از برخورد متوجه شدم که این افراد بسیار تهی هستند.
وی افزود: آنها در طول سفر مرا تهدید میکردند که بلایی بر سرت میآوریم؛ حتی کمپین تشکیل داده بودند اما کاری نکردند. بعد از آنکه برگشتیم هم حرفهایی میزدند؛ اما تهدیداتشان طبل توخالی بود. خوشبختانه بعد از ساخت مستند و با نمایش بخشهایی از فیلم اتفاقات مثبتی رخ داد که خیلی به ضرر سازمان مجاهدین تمام شد. مثلاً در یکی از کلیپها که از خود فیلم بود، میشنیدیم که یکی از اعضا میگفت ۱۷ هزار نفر را ترور کردیم و باز هم دست به ترور میزنیم. این سخنان رسوایی بسیار بزرگی برای آنها بود و فضا را کاملاً به ضرر آنها برگرداند. علاوه براین، اتفاقاتی که در تیرانا نیز رخ داد، چیزی جز بیآبرویی برای سازمان مجاهدین به همراه نداشت.
شمقدری، افزود: مجاهدین پس از روز اول و دوم از دست من فرار میکردند؛ من میخواستم با آنها روبهرو شوم و گفتوگو کنم، اما آنها نمیماندند و حاضر به گفتوگو نبودند.
وی ادامه داد: اعضای فرقه تروریستی مجاهدین خود به این نتیجه رسیدهاند که تهی هستند و حرفی برای گفتن ندارند و در نهایت ناسزا میگفتند.
کارگردان مستند «بی وتنها» در بخشی دیگر با اشاره به محاکمه حمید نوری و استانداردهای دوگانه حقوق بشری غربی، گفت: این چگونه حقوق بشری است که آنها شعار میدهند؛ به یک کشور این حق را میدهند که بمب اتم داشته باشد و قوانین جهانی را وتو کند؛ آیا این حقوق بشر عادلانه عمل میکند؟
حمید نوری، ۱۸ آبان ماه سال ۹۸ در زمان ورود به فرودگاه استکهلم سوئد به صورتی خشن و غیرقانونی توسط پلیس این کشور بازداشت و ۸ ماه نخست بدون هیچ گونه امکان تماس با خانواده یا دسترسی کنسولی در شرایطی شبیه به ربوده شدن نگه داری شد.
این شهروند ایرانی بازداشت شده از سوی سوئد پس از برگزاری ۹۲ جلسه فاقد مولفههای حق محاکمه عادلانه، به حبس ابد محکوم شد. چندین ماه است که حمید نوری در بازداشت انفرادی در سوئد به سر میبرد.
لازم به توضیح است که مستند «بیوتنها» به کارگردانی حسین شمقدری تولید جدید شبکه مستند، دیشب ساعت ۲۲ از شبکه مستند پخش شد. بازپخش مستند «بی وتنها» فردا چهارشنبه ساعت ۱۵ است.

- منبع خبر : رسانه های ایران
Sunday, 24 September , 2023