نوع مدیریت بیماری کرونا در جوامع غربی و تبعیض‌های ناروایی که مسئولان غربی در قبال مبتلایان قائل می‌شوند، بار دیگر ثابت کرد که در پارادایم لیبرالیسم و مشتقاتش، انسان فی‌نفسه ارزش ندارد بلکه این منطق فردگرایی مبتنی بر اصالت سود و بازدهی است که اهمیت دارد.

این روزها اخبار و اتفاقات درباره کرونا و شیوع و گسترش آن در جهان زیاد است. اما این ویروس کرونا با همه ریز بودنش یک ویژگی هم دارد؛ آن هم اینکه ماهیت کشورها و نظام حاکم بر جهان را خیلی خوب نمایان کرده است. ماهیتی که تا کنون پشت نقاب رسانه‌های این کشورها مخفی بود و ما آن را با عنوان «نظم نوین جهانی» می‌شناسیم.

یکی از شاخصه‌های این ماهیت، منفعت‌طلبی و زیاده‌خواهی کشورهاست. ویژگی که جزو ذات نظام لیبرال سرمایه‌داری است .

ویروس کرونا یک ویژگی دیگر کشورهای لیبرال را هم علنی کرد؛ اینکه امکانات باید در خدمت شهروندان درجه یک باشد! مثلاً یورونیوز در گزارشی گفته است «آمارها نشان می‌دهند که بیشترین جانباختگان و مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده را سیاهپوستان محله‌ها و شهرهای کم درآمد و فقیر تشکیل می‌دهند».

در اروپا هم آمار مشابهی البته برای طبقه محروم مخابره شده است. آمارها نشان می‌دهند میزان مرگ و میر و ابتلا به کووید۱۹ در فرانسه در حومه‌های فقیر و محروم بسیار بیشتر از محله‌ها و مناطق اعیان‌نشین است.

اخبار دیگری هم درباره اینکه کشورهای لیبرال تصمیم گرفته‌اند بیماران را به شکل گزینشی درمان کنند یا بعضی از گروه‌های بیماران را از درمان محروم کنند دست به دست در حال چرخیدن است.

همه این اتفاق‌ها در سطوح عالی جهان در حالی است که در کشور ما چند ده هزار نفر در قالب گروه‌های جهادی از جان و مال خود گذشته‌اند تا بتوانند دردی از مبتلایان به ویروس کرونا کم کنند.

بنابراین باید گفت نوع مدیریت بیماری کرونا در جوامع غربی و تبعیض‌های ناروایی که مسئولان غربی در قبال مبتلایان قائل می‌شوند، بار دیگر ثابت کرد که در پارادایم لیبرالیسم و مشتقاتش، انسان فی‌نفسه ارزش ندارد بلکه این منطق فردگرایی مبتنی بر اصالت سود و بازدهی است که اهمیت دارد.

حال این مبانی فکری و اجرایی ظالمانه را با مبانی مکتب متعالی اسلام مقایسه کنید که برای انسان، فارغ از رنگ و نژاد و زبان و قومیت، فی‌نفسه ارزش و کرامت قائل است. در مکتب اسلام، انسان از کرامت و شرافت ذاتی برخوردار است و همه نعمت‌های زمین برای او خلق شده است؛ بر همین اساس همه ابناء بشر فارغ از تفاوت‌های ظاهری‌شان از حقوق انکارناپذیر مادی و معنوی برخوردارند و حق زندگی شایسته دارند.

چندی پیش، دو پزشک فرانسوی در شبکه تلویزیون ملی این کشور، در اظهاراتی نژادپرستانه که بیانگر عمق تفکر حاکم بر شیفتگان لیبرالیسم است، با وقاحت تمام اعلام کردند برای بررسی تاثیر واکسن سل بر روی بیماران کرونایی، این روش را روی آفریقایی‌ها آزمایش کنیم!

در ایتالیا، دیگر کشور اروپایی که تحت زعامت تفکرات لیبرالیستی اداره می‌شود، اوج داروینیسم اجتماعی و تبعیض در قضیه کرونا نمایان شد. «اگر بیماری که از ناراحتی شدید تنفسی رنج می‌برد، سن بالایی داشته باشد، درمان نمی‌شود»! این سخنان یکی از مسئولان درمانی ناحیه لمباردی در شمال ایتالیاست که در اوایل شیوع کرونا در این کشور به رسانه‌ها درز یافت.

در اسپانیا، دیگر کشور اروپایی که در آن کشور نیز تفکر حاکمیتی غالب، مبتنی بر پاردایم لیبرالیستی – سرمایه‌داری است، نوع دیگری از انسان‌ستیزی در قالب کرونا نمایان شد و سربازان اسپانیایی که برای مقابله با شیوع کرونا فعالیت می‌کنند، بیمارانی را در خانه‌های سالمندان یافته‌اند که به حال خود رها شده و بعضی از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

اما اوج انحطاط و مردودی لیبرالیسم در آزمون کرونا، در ینگه دنیا، قطب جهان سرمایه‌داری یعنی آمریکا عیان شد. روزنامه نیویورک‌تایمز طی گزارشی فاش کرده، دولت آمریکا به مناطقی از آمریکا که بیشتر ساکنان آن سیاه پوست هستند، برای تأمین تجهیزات پزشکی توجه نمی‎کند و برخورد با بیماران مبتلا به ویروس کرونا، همراه با تبعیض نژادی است. این روزنامه درباره انفجار بمب ساعتی نژادی در ایالت‎های جنوبی آمریکا نیز هشدار داده است.

تبعات اقتصادی کرونا نیز بیش از آنکه ثروتمندان آمریکایی را متاثر کند بر روی کارگران و سیاهپوستان و لاتین‌تبار‌های این کشور اثر می‌گذارد؛ این امر نیز از نابرابری‌های ساختاری حاکم بر سیستم اقتصادی و اجتماعی آمریکا به عنوان قطب سرمایه‌داری و پرچمدار لیبرالیسم نشئت می‌گیرد. چندی پیش «برنی سندرز» سناتور دموکرات ایالت ورمونت طی توئیتی نوشت: در بحران فزاینده اقتصادی به دلیل گسترش کرونا در ایالات متحده، ده‌ها میلیون آمریکایی در آستانه گرسنگی قرار دارند.

موارد فوق‌الذکر تنها بخش‌هایی از تبعیض و انسان‌ستیزی مروجان مکتب منحط و ضداخلاقی لیبرالیستی – سرمایه‌داری است که بحران کرونا آن را بیشتر عیان کرد.

نتیجه اینکه علیرغم وحشتی که ویروس کرونا به سبب اینکه جان انسانهای زیادی را در سرتاسر جهان می گیرد و درمان هم ندارد، ایجاد کرده است، اما یک خوبی هم دارد و آن اینکه این ویروس چهره زشت و وحشی غرب نمایان کرد . ضمن اینکه دست عوامل ایرانی آنان را نیز که در رسانه های فارسی زبان دولت های غربی بر علیه مردم ایران جنگ روانی می کنند و دائم از دموکراسی غربی، حقوق بشر غربی و . . . می گویند و بعبارتی ارزش های غربی را به رخ ایران می کشند را نیز رو کرد.

ذیلا برخی از اظهار نظرها که توسط تعدادی از فعالان سیاسی در فضای کرونایی این روزهای جهان توئیت کردند را می آوریم.

یک فعال رسانه ای دیگر در صفحه شخصی خود در توییتر تصویری از اسکورت کامیون حامل ماسک در آمریکا را به اشتراک گذاشت.

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : سایت راه نو