آلبانی کشوری است فقیر که در جنوب شرقی قاره اروپا واقع شده است. پایتخت این کشور تیرانا است. جمعیت آلبانی دو میلیون و ۸۷۸ هزار نفر و جمعیت پایتخت آن ۴۲۱ هزار نفر است. نظام سیاسی آلبانی دموکراسی پارلمانی است. آلبانی از اعضای ناتو و تنها عضو سازمان همکاری اسلامی در اروپا میباشد. در حال حاضر دولت آلبانی به نخست وزیری ادی راما اداره می شود.
آلبانی از ژانویه ۲۰۰۳ در فهرست نامزدهای احتمالی پیوستن به اتحادیه اروپا قرار داشته و به طور رسمی در ۲۸ آوریل ۲۰۰۹ برای عضویت در این اتحادیه درخواست داده است.
گفته می شود فساد در سیستم قضایی این کشور، وجود باندهای مواد مخدر و همچنین حضور گروه تروریستی مجاهدین از جمله موانع در مسیر پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا محسوب می شود.
در همین رابطه نشریه آلبانیایی استاندارد در تاریخ ۲۴ ژوئن ۲۰۲۰ در مطلبی با عنوان:
«آلبانی که در معرض خطر مجاهدین قرار دارد، فساد و دستگاه قضایی ضعیف مانع اجرای قانون در همه سطح می شود.» به این موضوع پرداخته است.
دولت آلبانی به توصیه وزیر امور خارجه وقت آمریکا، جان کری، از سال ۱۳۹۲ میزبان فرقه تروریستی رجوی است. و انتقال کامل اعضای این گروه ازی خاک عراق به این کشور تا سال ۱۳۹۵ طول کشید.
آقای مسعود خدابنده عضو پیشین شورای مرکزی مجاهدین در مصاحبه با خبرنگار مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به تاریخ بیست و پنجم ژوئن ۲۰۲۰ برابر با پنجم تیر ماه ۹۹ اعلام کرد: «مجاهدین خلق از عراق اخراج شدند و آمریکا با پرداخت حدود سی میلیون دلار (سه پرداخت ده میلیون دلاری) به آلبانی و فشارهای سیاسی و خارج کردنِ سازمان از لیست تروریستی آمریکا و اروپا، دولت آلبانی را وادار کرد که اینها را بپذیرد.»
از سوی دیگر از زمانیکه گروه ترورریستی مجاهدین پای در این کشور گذاشته اند سعی کرده اند با پول های کثیف شان در تمامی دستگاههای دولتی از جمله پلیس، قضائیه، مجلس و سیستم رهبری کننده این کشور نفوذ کنند.
برخی فعالیت های تبلیغی و نزدیک شدن به مقامات دولتی آلبانی از سوی سران فرقه به قرار زیر است:
- در تاریخ ۱۴/۰۹/۹۷ سایت های خبری «مجاهدین» خبر «دیدار هیأت پارلمانترهای آلبانی با مریم رجوی» را اعلام کردند. براساس این گزارش عصر روز سهشنبه ۱۳آذر ۱۳۹۷، هیاتی از پارلمان آلبانی، به ریاست آقای ادی پالوکا، نایب رئیس پارلمان، با مریم رجوی، در آلبانی ملاقات و دیدار کردند.
در این ملاقات همچنین ۵ تن از نمایندگان پارلمان آلبانی، آقایان ادموند اسپاهو، اندری هاسا و جِمال جونکشی، و خانمها گریدا دوما و والنتینا دوکا، حضور داشتند. که همگی حمایت هایشان را از مریم رجوی اعلام داشتند.
- روز شنبه در تاریخ ۲۴/۰۹/۹۷ نیز به اعلام رسانه های گروه تروریستی مجاهدین؛ « آقای پاندلی مایکو، وزیر ارشد در دولت آلبانی و نخست وزیر سابق این کشور، همراه با آقای پاتریک کندی و خانم اینگرید بتانکورد با مریم رجوی دیدار و گفتگو کردند.»
- در تاریخ ۲۲/۰۶/۹۸ ایلیر متا رئیس جمهور آلبانی از اردوگاه این گروه در مانز بازدید و با مریم رجوی دیدار داشته است.
- در ششم دیماه ۹۸ و در آستانه سال نو میلادی، مریم رجوی با شماری از شهروندان آلبانی در مناطق زلزلهزده در مانز و دورس دیدار کرد.
- در تاریخ ۱۰/۱۱/۹۸ نیز خانم کروئه مازی رئیس جنبش سوسیالیست آلبانی از اردوگاه این گروه در مانز دیدار داشته است. به نوشته رسانه های فرقه رجوی روز «چهارشنبه نهم بهمن (۲۹ژانویه ۲۰۲۰) خانم مونیکا کروئه مازی، همسر رئیس جمهور آلبانی و رئیس جنبش سوسیالیست از اشرف ۳ دیدار و با مریم رجوی، دیدار و گفتگو کرد.»
- شرکت مریم رجوی در مراسم گرامیداشت میلاد مسیح در کلیسای جامع سنت پل تیرانا در چهارم دیماه سال ۹۸ نیز سایت رسمی این گروه اعلام کرد؛ «در این مراسم رئیسجمهور آلبانی ایلیر متا و همسرش خانم مونیکا کرمازی دبیرکل جنبش سوسیالیست آلبانی، و شماری از رهبران و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی این کشور حضور داشتند. خانم الونا جبریا، دبیر کمیسیون خارجی پارلمان آلبانی و خانم دایانا چولی نویسنده سرشناس آلبانیایی در شمار شرکتکنندگان بودند.»
علیرغم تمامی اقدامات فوق، سران مجاهدین همچنان از نداشتن محبویت مردمی در این کشور رنج می برند.
در جریان پویش اخیر و ارسال طومار اینترنتی با بیش از ۱۱۲۵۰ امضا توسط خانواده ها هرچند مقامات رسمی آلبانی سکوت اختیار کرده اند ، ولی مجموعه قرائن و شواهد نشان می دهد که سران فرقه رجوی در رابطه با موضوع خانواده ها با دولت آلبانی با مشکلاتی مواجهند.
از سوی دیگر گفته می شود فراخوان امضای طومار باعث شده اعضای گرفتار در فرقه رجوی امید بیشتری برای رهایی شان از دست مجاهدین داشته باشند. ریزش های اخیر نیز نتیجه همین فرآیند است.
همچنین اقدام اخیر خانواده ها، واکنش هایی را هم در مجلس نمایندگان این کشور داشته است. بنحویکه یکی از نمایندگان مجلس، یک مقام دولت آلبانی را مورد سوال قرار داده و اینکه؛ چرا به ایرانیان خصوصا خانواده هایی که خواهان دیدار با عزیزانشان در اردوگاه سازمان مجاهدین خلق در آلبانی هستند ویزا داده نمی شود؟
همچنین ارسال نامه سرگشاده از سوی مجاهدین به مقامات این کشور از زبان ۲۲ تن از اعضای گرفتار در این فرقه و اعتراض به موضوع درخواست صدور ویزا از دولت آلبانی توسط خانواده ها ، همچنین معطوف ساختن تمامی حملات خود به سایت خبری – تحلیلی آلبانیایی گازتا ایمپکت بخاطر انعکاس نامه ها و پیام های ویدئویی خانواده ها حاکی از به چالش کشیدن سران فرقه از سوی خانواده ها و رسانه های این کشور است.
اعمال محدودیت های شدید بر تردد اعضای گرفتار در اردوگاه مجاهدین در سطح شهر از جمله اقدامات جدیدی است که از سوی سران فرقه رجوی به بهانه شیوع ویروس کرونا در این کشور صورت گرفته است.
هر چند دولت آلبانی ساعاتی را برای تردد مردم در سطح شهر قرار داده است ولی سران فرقه رجوی نه تنها اخبار آنرا در داخل اردوگاه پخش نمی کند بلکه هرگونه ترددی به بیرون را هم به بهانه ویروس کرونا کاملا ممنوع کرده اند.
در حال حاضر نیز مجاهدین صرفا برای انجام برخی کارهای ضروری به بیرون از اردوگاه آنهم در سطح تعدادی از افراد قابل اعتماد خود تردد دارند.
برای انجام کارهای درمانی اعضاء هم مثل کشور عراق با تعدادی از پزشکان این کشور قرارداد بسته تا آنها برای انجام کارهای درمان به داخل اردوگاه فرقه بروند.
در ورای تمامی آنچه که بعنوان تلاش های سران فرقه رجوی برای نزدیک شدن به دولت مردان کشور آلبانی شمرده شد، مجاهدین همچنان با مشکلات عدیده ای مواجه اند. ضمن اینکه از عدم محبوبیت در نزد مردم آلبانی هم بشدت رنج می برند. بنحویکه مردم این کشور آنان را مسلمان هم نمی دانند. و به تدریج دارند به رفتار برده وار سران این فرقه با اعضایشان پی می برند.
بنابراین این گروه سعی می کند تمامی مسائل مبتلابه شان و حتی محبوبیت در این کشور را با پول حل و فصل کنند.
گفتنی است از اول اردیبهشت ۹۹ به ابتکار انجمن نجات کشور فراخوان امضای طومار اینترنتی مورد استقبال خانواده ها در سراسر کشور ، همچنین ایرانیان خارج از کشور قرارگرفت که بلافاصله شروع به امضای آن جهت ارسال به نخست وزیر آلبانی آقای «ادی راما» کردند. در فاصله کمی تعداد این امضاها به بیش از ۱۱۲۵۰ امضا
رسید. در متن این طومار از دولت آلبانی خواسته می شود تا به خانواده ها اجازه داده شود با عزیزانشان در اردوگاه منافقین در این کشور ملاقات کنند.
- نویسنده : سعید پارسا
- منبع خبر : سایت راه نو
Wednesday, 4 December , 2024