عکس العمل شدید مریم رجوی به افشای نامه تبریک وی به ترامپ شاید بخاطر زمان نامناسب آن بوده است. در شرایطی که رهبر مفقود الاثر این گروه پیام فریبکارانه «کس نخارد پشت ما» را سر میداد و بودن و یا نبودن ترامپ در قدرت را بی تاثیر در وضعیت فلاکت بار این گروه می دانست، مریم رجوی در حال ارسال نامه تبریک برای پیروزی ترامپ بود.

در تاریخ هفتم نوامبر ۲۰۲۰ بلافاصله پس از اینکه ترامپ خود را  رئیس‌جمهور منتخب اعلام کرد، توئیتر، حساب « استیون بردبری » مشاور عمومی وزارت حمل و نقل آمریکا و از مدافعات سرسخت دونالد ترامپ را به حالت تعلیق درآورد، این اقدام پس از آن صورت گرفت که وی پیام افرادی از جمله مریم رجوی را منتشر کرد که پیروزی ترامپ در انتخابات جنجالی آمریکا را تبریک گفته بودند.

لازم به ذکر است که استیون بردبری توئیت‌هایی منتشر کرد که حاوی پیام تبریک افرادی بود که معقتدند در انتخابات تقلب صورت گرفته و برنده واقعی دونالد ترامپ است. چیزی که توئیتر پیشتر هشدار حذف چنین پیام هایی را صادر کرده بود.

هر چند تکذیب بلافاصله این اقدام از سوی رهبر  فاسد و بدنام مجاهدین با حربه کهنه «جعلی» بودن توئیت، تاثیری بر واقعیت های میدانی و اینکه مجاهدین همچنان چشم امید به  آمریکا بسته و آویزان این کشور هستند ندارد.

عکس العمل شدید مریم رجوی به افشای نامه تبریک وی به ترامپ شاید بخاطر زمان نامناسب آن بوده است. در شرایطی که رهبر مفقود الاثر این گروه پیام فریبکارانه « کس نخارد پشت ما » را سر میداد و بودن و یا نبودن ترامپ در قدرت را بی تاثیر در وضعیت فلاکت بار این گروه می دانست، مریم رجوی در حال ارسال  نامه تبریک برای پیروزی ترامپ بود.

ضمن اینکه وی همزمان کمپین افشای فاکت های تقلب در انتخابات آمریکا به طرفداری از ترامپ را نیز در شبکه های اجتماعی از جمله پیام رسان تلگرام با حساب های فیک پیش می برد.

به بی شک رو شدن تناقض گویی رهبران فاسد و بدنام مجاهدین از یک سو، و سرنوشت نامعلوم این گروه در دولت آینده آمریکا،  اخبار ناگوار از شیوع ویروس کرونا و افزایش مرگ و میر اعضاء از سوی دیگر ، موجب از هم گسیختگی و افزایش نارضایتی و تعارضات تشکیلاتی شده است.

گزارش اخیر سایت « گازتا ایمپکت »  (Gazeta Impact  ) از روند شیوع ویروس کرونا و افزایش مرگ‌ و میر اعضای نگونبخت در اردوگاه این گروه در آلبانی، بر این نکته صحه می گذارد که مجاهدین همچنان به مخفی کاری و مانع از ورود تجهیزات و اکیب های پزشکی آلبانیایی به اردوگاه این گروه ادامه می دهند.

این در حالی است که به نوشته همین سایت طی هفته های گذشته تعداد ۶ نفر از اعضای این گروه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا مرده اند و دفن تعدادی از این افراد به‌ صورت مخفیانه و بدون اطلاعیه رسمی انجام ‌گرفته است.

از سوی دیگر اخبار منتشره حاکی است که در دولت « بایدن » طرح هایی برای اخراج مجاهدین از کشور آلبانی در دست اقدام وجود دارد.  تا در چارچوب «برجام» برخی امتیازات به ایران داده شود.  هرچند کم و کیف این طرحها هنوز مشخص نیست.

«دانیل بناییم» که نامزد پُست کارشناس ارشد «خاورمیانه» (منطقه غرب آسیا) در دولت احتمالی آینده «بایدن» است، در تاریخ ۱۶ آذر ۹۹ در مصاحبه با یک ماهنامه چاپ نیویورک، درباره سیاست خارجی این دولت به ویژه مواضع او در قبال ایران و سازمان مجاهدین سخن گفته است.

وی در بخشی از این مصاحبه به ماهنامه «جاکوبین» گفت: به اعتقاد وی، خروج ترامپ از این توافق به اعتماد ایرانی‌ها ضربه‌ای ویرانگر زد و به منظور بازگرداندن آنها به میز مذاکره، باید امتیازات جذاب اما غیر راهبردی به ایران داده شود.

مشاور سابق بایدن همچنین تأکید کرد: دادن «امتیازات جذاب اما غیر راهبردی به ایران» باید با حفظ «ساختار تحریم‌ها و (کارزار) فشار حداکثری» صورت گیرد.

وی تصریح کرد: «من و دوستانم بر این اعتقاد هستیم که کاهش حمایت آمریکا از  مجاهدین خلق می‌تواند برای تهران اقدامی جذاب باشد. مقام‌های آلبانی در دیدارهای دوجانبه (با آمریکا) نگرانی‌های شان را درباره فعالیت‌های غیرقانونی این گروه در زمینه قاچاق انسان، مواد مخدر و سلاح ابراز کرده‌اند.»

این کارشناس حوزه سیاست خارجی در آمریکا و چهره نزدیک به شخصیت‌های مطرح حزب دموکرات، افزود: «استقرار  مجاهدین خلق در آلبانی و ساحل دریای آدریاتیک در امتداد مرز اروپایی، برای یک مدت طولانی ضروری نیست و انتقال این گروه به اتیوپی یا سواحل دریای سرخ از قبیل اریتره باید مورد بررسی قرار گیرد.»

آنچه که مسلم است پیام وضعیت فلاکت بار این روزهای مجاهدین همانند؛ افزایش مرگ و میر اعضا، عدم رسیدگی های پزشکی کرونایی، فشارهای ناشی از قطع  ارتباط اعضا با خانواده هایشان و سرنوشت نامعلوم  این گروه در دولت آینده آمریکا و نگرانی دولت آلبانی از فعالیت های غیر قانونی این گروه به رهبران سراسیمه و بی قرار مجاهدین، این است که آنان باید در انتظار موجی از نارضایتی های های داخلی و حامیان خارجی خود که به ریزش جدی نیرویی منجر خواهد شد، باشند.

  • نویسنده : یوسف اردلان
  • منبع خبر : سایت راه نو