تعطیلی شبکه «منوتو» خبری است که مدام این روزها به گوش می رسد چیزی که عوامل شبکه بارها در برنامه های مختلف به آن اشاره کرده اند. برخی از عوامل، وجود مشکلات مالی را دلیل تعطیلی شبکه «منوتو» معرفی می کنند.
مجریان شبکه «منوتو» در حالی مدعی هستند از جایی حمایت نمی شوند و شبکه بدلیل استقلال مالی در حال تعطیلی است! که سالها بدون پخش تبلیغات بازرگانی برنامه های شبانه روزی ساختند. اما حقیقت ماجرا چیست ؟
برای فهمیدن پشت پرده این ادعاها بد نیست به هم پیالگی های این رسانه و اپوزیسیون خارجه نشین سر بزینم که سالها با این شبکه در ارتباط بودند. حسن اعتمادی از افراد برجسته این جریان و یکی از بنیانگذاران شبکه «منوتو» در اظهاراتی چنین می گوید: «بطور حتم این بودجه را فرد نمی تواند بپردازد چونکه ۶ سال است که شبکه «منوتو» داره کار می کنه . . . بودجه «منوتو» بودجه دولتی است مال پنتاگونه»
لقمه شبکه «منوتو» چنان گلوگیر است که شهرام همایون از چهره های سرشناس اپوزیسیون خارجه نشین هم با کنایه و طعنه از مدیر این شبکه می خواهد این خیّر (اسپانسر مالی) را معرفی کند
داریوش سجادی از دیگر تحلیل گران سیاسی نیز تمام اظهارات عوامل این شبکه را زیر سوال برده و بیان می کند این شبکه تا به امروز به هیچ عنوان دغدغه پول نداشته است و شائبه وصل بودن این شبکه به تل آویو خیلی جدی است و اسرائیل از اسپانسرهای جدی این شبکه است.
صاحب نظران دیگر هم که سالها بلندگوی این قبیل رسانه ها بودند به این موضوع اعتراف کرده اند
برآیندی که از این اتفاقات بدست می آید این است که این رسانه بعد از ناکامی در پیاده سازی اهداف و سیاست های حامیان مالی اش و کنار زده شدن توسط آنها، با تغییر رویه و ادعای استقلال بدنبال سرکیسه کردن مخاطبان خود می باشند همچنین با این اشک تمساح ریختن ها در صدد جلب حامیان مالی جدید هستند.
در این میان دیگر مدعیان اپوزیسیون خارجه نشین نیز وضعیتی مشابهی داشته و از پس لرزه های عملیات طوفان الاقصی و شکست نظامی – امنیتی اسرائیل در امان نیستند.
اخبار موثق دریافتی از منابع مختلف حاکی است بعد از شبکه «منوتو»، اسرائیل بودجه فرقه تروریستی مجاهدین را نیز قطع کرده و محدودیت های مالی باعث بالا رفتن تنش در کمپ این فرقه در آلبانی شده است.
بنابراین دیر یا زود باید منتظر فروپاشی فرقه تروریستی مجاهدین یا دست کم شاهد محدود شدن فعالیت های این فرقه در بُعد رسانهیی باشیم.
البته سالهاست مجاهدین نیز مثل شبکه «منوتو» اما بشکلی دیگر در صدد پنهان کردن نام و نشان حامیان مالی خود بویژه بعد از اخراج از خاک عراق و انتقال به کشور آلبانی با ترفند های مختلف است. از جمله این ترفند ها عَلم کردن یک برنامه تلویزیونی تحت عنوان «برنامه همیاری ملی» است تا وانمود کنند پولهای در دست این فرقه توسط مردم ایران و حامیان ایرانی این فرقه تامین می شود! چیزی که بارها توسط رسانه های بین المللی بر این ادعا خط بطلان کشیده شده و بر منشاء غیر قانونی؛ مثل قاچاق مواد مخدر ، جاسوسی و ترور به درخواست اسرائیل و دیگر سرویس های اطلاعاتی غربی در اذای دریافت پول توسط این فرقه انگشت گذاشته شده است.
«مایکل روبین» یکی از مقامات سابق پنتاگون اخیرا در مقالهای در موسسه آمریکن اینترپرایز، با زیر سوال بردن ادعای مجاهدین مبنیبر اینکه «بزرگترین گروه اپوزیسیون ایران» است، از «وضعیت مالی نامشخص» این فرقه نوشته است.
به گفته مایکل روبین یکی از منابع درآمدی گروههای تروریستی قاچاق مواد مخدر، الماس و سلاح در سراسر جهان است. مجاهدین نیز بخشی از منابع خود را از این طریق تامین میکنند. براساس گزارش بنیاد ضدتبهکاری انگلیس مجاهدین در پرونده قاچاق محموله ۵۰۰ کیلویی هروئین به کشور اوکراین نقش داشته است.
علاوه بر این، مجاهدین در ازای جاسوسی و عملیات در ایران، مبالغ قابلتوجهی از سرویسهای خارجی دریافت میکردند. پس از انتقال این فرقه به آلبانی، سرویسهای غربی، تجهیزات پیشرفته برای عملیات سایبری در اختیار آنها قرار دادند تا ضمن در امان ماندن از تبعات واکنش ایران، ضربه سختی به زیرساختهای کشور بزنند. در حال حاضر بخشی از درآمدهای مجاهدین از طریق چنین عملیاتهایی به دست میآید.
نتیجه اینکه زمان افول شبکههای فارسی زبان خارجی و شکست جنگ رسانهای غرب علیه ایران؛ از بیبی سی و اینترنشنال گرفته تا منوتو و فرقه ترویستی مجاهدین فرا رسیده است.
- نویسنده : سعید پارسا
- منبع خبر : سایت راه نو
Tuesday, 15 October , 2024