گرایش مجاهدین به تروریسم هم حاصل زوال سرمایه اجتماعی این گروه است که آنان را مستعد سرمایه گذاری کشورهای غربی می کند.
حمایت برخی دولتهای خارجی بویژه آمریکا از پدیده شوم تروریسم همواره ، از موارد جدی نقض حقوق اساسی شهروندان ایران بهویژه حق حیات، حق صلح و امنیت محسوب می شود.
در این میان حمایت آشکار آمریکا از گروههای تروریستی در ایران بویژه گروه تروریستی مجاهدین در بیش از چهل سال گذشته مصداق بارز این دوگانگی است.
اخیرا هم این دوگانگی خود را در دستگیری جمشید شارمهد، رئیس گروه تروریستی «انجمن پادشاهی ایران» یا همان تندر نشان داد و با واکنش رسمی وزارت امور خارجه آمریکا مواجه گردید.
به گزارش شبکه خبری «العربیه» به نقل از «روسیا الیوم»، «مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به دستگیری «جمشید شارمهد» از ایران خواست به قوانین بینالمللی احترام بگذارد!
این در حالیست که این گروه تروریستی با حمایت آمریکا در طراحی و اجرای حدودا ۲۷ طرح تروریستی که به کشته و مجروح شدن جمعی از مردم از جمله در انفجار حسینیه شیراز منجر شد، دست داشته و مسئولیت آنها را نیز رسما بعهده گرفته است.
حمله آمریکا به عراق در اواخر سال ۱۳۸۱و سقوط صدام حسین شروع فاز جدیدی از بکارگیری تروریسم بر علیه ایران از سوی این کشور با استفاده از گروه تروریستی مجاهدین محسوب می شود.
بررسی این پروسه می تواند برخورد دوگانه آمریکا با تروریسم که جزو لاینفکی از سیاست خارجی این محسوب می شود را بخوبی به نمایش بگذارد.
ضمن اینکه باید گفت گرایش مجاهدین به تروریسم هم حاصل زوال سرمایه اجتماعی این گروه است که آنان را مستعد سرمایه گذاری کشورهای غربی می کند.
سوابق خدمات جاسوسی و همکاری های اطلاعاتی فرقه تروریستی مجاهدین خلق بعد از زیر ضرب قرار گرفتن دیکتاتور عراق ، و قبل از حمله آمریکا به این کشور در روزهای آخر اسفند سال ۱۳۸۱ در ترسیمی افزایشی و شتابنده بنمایش درآمد.
در چنین اوضاع و احوال آشفته ای فرقه رجوی در یک اجرای ماموریت و در یک سردرگمی اجباری ، از سوی اسراییل ، اطلاعات فله ای جمع آوری شده از سوی این کشور از مراکز هسته ای ایران را در هتلی در ۵۰۰ متری کاخ سفید به خبرنگاران ارائه داد .
هدف این اقدامات عجولانه، ایجاد فشار به ایالات متحده آمریکا برای حمله به ایران بجای عراق بود . علیرغم هزاران دلیل مشخص سیاسی و استراتژیک، آمریکا قصد خود برای حمله به عراق را روز بروز جدی تر نمایان می ساخت .
بلافاصله سیدالمحدثین مسئول کمیسیون خارجی شورای دست ساز رجوی سراسیمه با ارتباطات ایجاد شده ، شرایط تمکین از خواسته های نظامی و اطلاعاتی ارتش امریکا را در کلیات موضوع با اخذ رهنمود از رهبری سازمان به مسئولین آمریکایی اطلاع داده و درخواست فرقه رجوی برای عدم بمباران پادگان اشرف از سوی نیروهای ائتلاف را اظار و مطالبه نمود .
بعد از سقوط صدام و در بحبوحه آن مدام قرارگاه اشرف در چندین نوبت روز و حتی شب از سوی نیروهای آمریکایی مورد حمله قرارگرفته و تعدادی از ساکنان اشرف کشته شدند .
در مرحله حضور نیروهای سازمان در قره تپه (در استان دیالی و در شمال عراق) و . . . به هنگام مراجعت نیروهای رجوی به پادگان اشرف، تمامی ادوات رزمی و زرهی سازمان در نیمه شب مورد حمله سنگین نیروهای آمریکایی قرار گرفت که صدمات سنگینی را بر مجاهدین تحمیل و باعث شد تعدادی از افراد سازمان که در بین آنها از مسئولین قدیمی نیز بودند کشته شوند.
براساس توافق رسمی که کلیات آن برای اعضا منتشر شد، سازمان مکلف به خلع سلاح کامل و تحویل آن به نیروهای آمریکایی شد . روزانه تمام گلوله های تانک ها و سلاح های انفرادی و . . . حمل و در محل زاغه های مهمات تحویل آمریکایی ها می شد .
آمریکایی ها هر روز عصر لوله های تانکهای قدیمی اهدایی صدام به سازمان را بریده و به همراه مهمات ، در دو مرحله منفجر می کردند . . .
در توافق ۱۶ بندی بین فرماندهی نیروهایی آمریکایی مستقر در استان دیالی عراق و گروه تروریستی مجاهدین، فقط دو بند آن به اعضا اطلاع رسانی شد که یکی تسلیم سلاح ها ، حفاظت آمریکایی ها از ساکنان اشرف تحت بازداشت خانگی و الزام همکاری های اطلاعاتی سازمان با نیروهای اطلاعات ارتش آمریکا بود .
اینها یک مرحله از واقعیت های جدید بودند که دیده شد . اینک سازمان با هژمونی سیاسی جدیدی در عراق مواجه بود که بشدت از فرقه رجوی و تروریسم متنفر و همواره خواستار مجازات آنها به دلیل همکاری با صدام حسین بودند . رجوی به جهت ماهیت ایدئولوژیک پوچ و بی هویت خود خزیدن در قبای پرچم امریکا را برای خود برگزید.
انجام مهمانی های شام و ناهار برای تمام رده های تیپ هوابرد مستقر در پادگان اشرف ، تهیه بستنی و کیک تولد سربازان امریکایی و فرماندهان آنها ، استفاده از زنان کم سن و سال پادگان در پذیرایی ها جهت استفاده بیشتر از فضا سازی ها و . . . هنرهای این فرقه مفلوک و بدرد نخور در آن شرایط بودند.
سازمان بسرعت در آمریکا و سپس در پادگان اشرف سطح همکاری های اطلاعاتی خود را با آنها گسترش می داد . تخلیه اطلاعات افراد پادگان اشرف برای ترسیم مراکز انتظامی و امنیتی شهرشان در لپ تاپ های واحد اطلاعات سازمان و جمعبندی و تحویل آنها به مسئولین نظامی امریکایی ، جمع آوری اخبار شبه نظامیان انقلابی عراقی توسط بعضی روستاییان طرفدار صدام و ارائه آنها ، راهنمایی های گسترده درباره امنیت ترددات آمریکائیان در جاده های منتهی به بغداد و . . . ، از جمله اقداماتی بودند که روزانه سازمان آنها را محقق می ساخت .
بگذریم از اثرات منفی و بسیار مهلکی که سازمان از این طریق متحمل شد . سیل تناقضات سیاسی در یکانهای سازمان مطرح و تمرد از حرفهای فرماندهان مرد و زن بطور جدی گسترش یافت . بعبارتی با جرات می توان گفت جدایی حدود ۲۰۰۰ نفر از اعضا از ابتدای جنگ عراق و آمریکا تا سال ۱۳۸۵ دستاورد این سطح مزدوری فرقه رجوی به آمریکائیان و تروریسم افسار گسیخته آنان بود .
سازمان همین خط و مشی را همزمان با فرار مریم رجوی در بهمن ماه سال ۱۳۸۱ به فرانسه ، در اروپا پیش برد. دیدارهای بسیار متفاوت نسبت به قبل مریم رجوی با لابی گری های عناصر آدمکش آمریکایی برای ملاقات های سیاسی با بعضی از نمایندگان اروپایی ، شهرداران شهرهای بسیار کوچک و حتی گاها شهرک های ۵۰۰ نفری در حومه پاریس استارت کارهای مورد اشاره بود .
تلاش برای اخذ خروج سازمان از لیست گروههای تروریستی وزارت خارج آمریکا ، مطالبه مریم رجوی به ازای خدمات اطلاعاتی برای نهادهای متفاوت در آمریکا بود که مرتبا طرح می شد .
از سوی دیگر در فراز و نشیب های سیاست خارجی دولت اوباما و هکذا هیلاری کلینتون برای تحت فشار گذاشتن ایران جهت مذاکره و حصول به توافقات هسته ای ، عملا در یک اقدام کج اندیشانه و ضدبشری ، فرقه تروریستی رجوی توانست با ارائه تعهدات جدی در جلسات محرمانه کمیته های فرعی مجلس های کنگره و سنا به اعضای آمریکایی درسال ۲۰۱۲ بابت احتراز عملی مجاهدین خلق از هرگونه عملیات خشونت طلبانه !! در فرآیندآتی فعالیتهای خود و با هزینه های مالی کلان در لابی های سیاسی آمریکا ، از لیست گروههای تروریستی خارج شود.
دلبستگی و مزدوری و همکاری رهبری این گروه تروریستی اکنون تا بدانجا پیش رفته که چند سال پیش ۲۳ تن از نماینگان مجالس آمریکا خواستار همکاری ترامپ با فرقه تروریستی مجاهدین خلق شدند . به جرات می توان گفت سازمان تروریستی مجاهدین خلق عامل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، “سیا” ، و نشانگر پرهزینه ترین عملیات خارجی پوششی آمریکا از زمان آغاز به کار سازمان سیا پس از پایان جنگ جهانی دوم بوده است.
از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹ میلادی؛ آمریکا، بریتانیا و عربستان سعودی حداقل ۳ میلیارد دلار برای تامین مالی گروه تروریستی مجاهدین هزینه کرده اند.
نتیجه اینکه تمایلات جدی ترامپ برای به هرج و مرج کشاندن فضای سیاسی اجتماعی ، مایوس کردن افکارعمومی ، پیشبرد مدیریت حرفه ای شایعات ، تضعیف پول ملی و ممانعت از فروش نفت و کسب درآمد برای ایزوله نمودن ایران ، با بکارگیری گروههای تروریستی از جمله مجاهدین تحلیلی دوگانه از مفهوم تروریسم است.
بعبارتی تعاریفی که از تروریسم و ابعاد آن توسط غرب بویژه آمریکا ارائه شده بیش از آنکه منطبق بر عینیت گرایی و پذیرش دوگانگی ارزش / واقعیت باشد، برگرفته از برساخته های گفتمانی و تبلیغی بوده و صرفا در راستای تحصیل و حفظ منافع این کشورها کاربرد دارد.
- نویسنده : سیامک جم
- منبع خبر : سایت راه نو
Tuesday, 5 November , 2024