کتاب سراب آزادی به قلم خانم مریم سنجابی عضو پیشین «شورای رهبری مجاهدین» است که در ۴۴۸  صفحه و توسط موسسه ستوس  چاپ  و در  ۱۹ اردیبهشت سال  ۱۳۹۵ در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی و در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است. حضور ۲۵ ساله خانم سنجابی در تشکیلات مجاهدین، حاکی از […]

کتاب سراب آزادی به قلم خانم مریم سنجابی عضو پیشین «شورای رهبری مجاهدین» است که در ۴۴۸  صفحه و توسط موسسه ستوس  چاپ  و در  ۱۹ اردیبهشت سال  ۱۳۹۵ در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی و در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است.

حضور ۲۵ ساله خانم سنجابی در تشکیلات مجاهدین، حاکی از شناخت منحصربفرد  ایشان از مناسبات فرقه یی تشکیلات مجاهدین و شخص  مسعود رجوی بوده و بدین وسیله وی را  از دیگر نویسندگان در حوزه فرقه های سیاسی – مذهبی متمایز می کند.

شایان توجه اینکه چاپ دوم کتاب سراب آزادی  با ویرایشی جدید در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب در ۱۷ شهریور ۹۶ از سوی «انجمن پیشکسوتان سپاس» رونمایی گردید.

خانم مریم سنجابی مسئولیت هایی همچون؛  حفاظت مسعود رجوی، مسئول پرونده  های پرسنلی و . . . در تشکیلات مجاهدین را بعهده داشته و توانسته است بخوبی روابط و مناسبات پیچیده  فرقه مجاهدین را تشریح نماید.

خانم سنجابی در نمایشگاه کتاب اردیبهشت سال  ۹۶ در رابطه با نحوه پیوستن شان به مجاهدین می گوید:

من در سال ۱۳۶۵ درحالی که ۱۲ ساله بودم به این سازمان پیوستم. ابتدا به ترکیه رفتم و سپس از آنجا به کمپ اشرف منتقل شدم. کتاب سراب آزادی زندگینامه من است و خدا را شکر می کنم که توانستم بعد از ۲۳ سال حضور در سازمان مجاهدین از کمپ فرار کنم و جوانانمان را به یک آگاهی پیرامون آنچه که ماهیت سازمان است برسانم. ساختار سازمان مجاهدین بسیار پیچیده است  . . . آگاهی یافتن از ماهیت اشرف و منافقین ۸ تا ۲۰ سال زمان می‌خواهد . . .

خانم سنجابی در بخشی از این کتاب با عنوان «سبک زندگی پادگانی با رویکرد فرقه گرایی» می نویسد: «در ساختار کاری مجاهدین خلق فضا به گونه ای بود که سازمان دهی کار برای افراد فقط توسط مسئولین بالا مشخص می شد و نیروها اجازه انتخاب امور مورد علاقه خود بر اساس تخصص های فردی شان را نداشتند. افراد مرتبا از نقطه ای به نقطه دیگر چه در عراق و چه در خارج جابجا می شدند. مسئولیت هایشان به صورت دوره ای تغییر می کرد. ما هیچ گاه برای مدت طولانی در یک کار ثابت نمی توانستیم باشیم و اگر هم اعتراضی می کردیم یا اصرار بر ماندن در کاری بود به جلسات انتقادی کشیده می شدیم . . . ».

وی سپس در مطلبی در ارتباط اعضا با خانواده هایشان نیز  می نویسد: «. . . تماس با خانواده اعم از پدر و مادر و بستگان درجه یک معنایی در تشکیلات نداشت و به این کار ضد ارزش گفته می شد. سال ها بود که در تشکیلات از بستگان و خانواده های خود هیچ اطلاعی نداشتیم . . . ».

این کتاب از طریق کتابخانه های معتبر و همچنین کتابفروشی های آنلاین اینترنتی قابل خرید است.

 

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : راه نو