استیون حسن با مطالعه رفتارهای فرقه رجوی در آمریکا به این باور رسیده که مجاهدین نیز از جمله فرقه های خطرناک هستند و در کتاب تازه خود به نام «آزادی ذهن» از فرقه رجوی یاد کرده و یادآور شده که تمامی فرقه ها منتقدان خود را بشدت سرکوب می کنند و بخشی از فحاشی های فرقه رجوی علیه الیزابت روبین، روزنامه نگار آمریکایی را منتشر کرده است.

نام کتاب: گسستن بندها – شیوه های مغزشویی و چگونگی رهایی از آن

مولف : استیون حسن

مترجم : ابراهیم خدابنده

ناشر کتاب : موسسه فرهنگی مطبوعاتی جام جم

سال نشر : ۱۳۹۲

استیون حسن، عضو فرقه مونیسم به رهبری سون میونگ مون (Sun Myuong Moon) در آمریکا بوده که به صورت حرفه ای (شبانه روزی) برای آنها کار می کرد. سال ۱۹۷۶ پس از سه روز نخوابیدن و کار مداوم برای فرقه مونی، هنگام رانندگی در یکی از اتوبان های آمریکا با کامیونی تصادف می کند و به بیمارستان منتقل می شود. پدر و مادر او از این فرصت استفاده می کنند و پسرشان را به هویت خانوادگی و جامعه بازمی گردانند.

استیون حسن که خود فارغ التحصیل رشته روان شناسی است اکنون مشاور عالی نهادهای ضدفرقه در آمریکاست.

استیون حسن در کتاب گسستن بندها اولا اثبات می کند فرقه ها پیروانشان را به «بند» می کشند و سپس راه های گسستن از این بندها را برای مخاطب تعریف و تفسیر می کند و در جای جای آن از مدل فرقه مونیسم که خود سال ها در بند آنها بوده، مثال می آورد.

استیون حسن با مطالعه رفتارهای فرقه رجوی در آمریکا به این باور رسیده که مجاهدین نیز از جمله فرقه های خطرناک هستند و در کتاب تازه خود به نام «آزادی ذهن» از فرقه رجوی یاد کرده و یادآور شده که تمامی فرقه ها منتقدان خود را بشدت سرکوب می کنند و بخشی از فحاشی های فرقه رجوی علیه الیزابت روبین، روزنامه نگار آمریکایی را منتشر کرده تا از این طریق اثبات نماید که هرکس علیه فرقه ای سخن بگوید، تمام پیروان فرقه وظیفه دارند او را مورد تهاجم سیستماتیک قرار دهند.

کتاب گسستن بندها شامل ۱۲ فصل است که در پی سخن ناشر، مترجم، نویسنده و بعد از دیباچه و در ۳۰۴ صفحه آمده است.

استیون حسن در کتابش تلاش دارد به مخاطب تفهیم نماید فرقه ها در عین کثرت، وحدت دارند و همه آنها به بهانه های مختلف نیرو جذب می کنند ولی با روش های کلیشه ای مبادرت به مجاب سازی ذهن و کنترل نیرو می پردازند و برای رهایی از بند آنها راهکارهایی داده که اصلی ترین راه را در آگاهی دادن به جامعه می داند و معتقد است دو عنصر خانواده و اطلاع رسانی به عنوان راهبندهای اساسی همه فرقه ها عمل خواهند کرد.

استیون حسن معتقد است چهار نوع فرقه وجود دارد: فرقه های مذهبی، سیاسی، درمانی و تجاری. ولی رهبران همه این فرقه ها سه هدف مشترک را دنبال می کنند: قدرت، ثروت، شهوت و… ابراهیم خدابنده به عنوان مترجم کتاب، در مقدمه آن یادآور شده که فرقه رجوی هر چهار مدل را دارد و توضیح می دهد تمام فرقه ها چهار عامل افکار، اطلاعات، ارتباطات، رفتار و عواطف فرد را کنترل می کنند تا او را مهار نمایند.

بی تردید کتاب گسستن بندها می تواند به عنوان کتاب آموزشی در دانشگاه ها تدریس شود چون برگرفته از تئوری مهندسان ذهن و تجربیات قربانیان آن است.

 

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : سایت راه نو