«مجاهدین» با روش‌های خاص خود جوانان و نوجوانان خصوصاً دانشجویان را جذب کرده و آنان را در مسیر اهداف خود قرار می‌داد، این سازمان احساسات و آرمان‌هایی جوانان را وسیله رسیدن به اهداف خود قرار داده و با شگرد‌های خاص بر تفکرات آنان تاثیر می‌گذاشت وخط مشی خود را در ذهن آنان رسوخ می‌داد.

کتاب تسخیر شدگان نوشته خانم مینا شائیلوزاده است. نشر معارف کتاب حاضر را در ۲۰۴ صفحه و با قیمت ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان در دسترس علاقه‌مندان به رمان‌های سیاسی قرار داده است. چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۹۸ به بازار آمد.

شائیلوزاده نویسنده جوانی است که با خلق شخصیت «بهار» و واردکردن او به ماجرایی تاریخی، سعی خود را کرده تا پرده از نقاب سازمان مخوف «مجاهدین» بردارد.

مینا شائیلوزاده نویسنده کتاب می گوید: مضمون کتاب « تسخیر شدگان » به سازمان «مجاهدین» ، ماهیت و نوع جذب جوانان و نوجوانان به عنوان نیروی میلیشیا بر می گردد.

این نویسنده جوان اشاره می کند:  سازمان «مجاهدین» در دهه ۶۰ رویکردی عجیبی را در دستور کار خود قرار داد و تلاش کرد با شیوه‌های گوناگون به شستشوی مغزی افراد پرداخته تا از این طریق به جمع آوری ارتشی برای خود دست بزند. «مجاهدین» با روش‌های خاص خود جوانان و نوجوانان خصوصاً دانشجویان را جذب کرده و آنان را در مسیر اهداف خود قرار می‌داد، این سازمان احساسات و آرمان‌های جوانان را وسیله رسیدن به اهداف خود قرار داده و با شگرد‌های خاص بر تفکرات آنان تاثیر می‌گذاشت وخط مشی خود را در ذهن آنان رسوخ می‌داد.

شیوه نگارش کتاب تسخیر شدگان به سبک داستانی است در حقیقت روایت به صورت خطی نوشته شده و از ابتدا تا انتها به خوبی مشخص است. از سوی دیگر کتاب تسخیر شدگان از زبان اول شخص بیان می‌شود، در این داستان دختری نوجوان قهرمان داستان بوده که در کنار دغدغه‌های نوجوانی‌اش شاهد حوادث و رخداد‌های جدیدی شده و پس از آن مرحله‌ متفاوتی از زندگی خود را تجربه و پشت سر می‌گذارد، این داستان علاوه بر اطلاعات تاریخی درس‌هایی از زندگی را نیز با خود به همراه دارد.

از نظر نویسنده: نوجوان امروز فکر می‌کند داستان سازمان «مجاهدین» به گذشته باز می‌گردد، اما در حقیقت این داستان همچنان ادامه دارد، بررسی‌های من نشان داد که سازمان «مجاهدین» همچنان در پی جذب نیرو است. لذا ضرورت دارد تا جوانان و نوجوانان همواره به دنبال درک حقایق باشند، کمبود اطلاعات برای نوجوان و جوانانی که تازه به عرصه جامعه پا می‌گذارند امری ضروری و واجب است، آنان باید یاد بگیرند که هر چیزی را به راحتی نپذیرند.

شائیلوزاده پیرامون جذاب‌ترین بخش کتاب  سخیر شدگان خاطر نشان کرد: زمانی که برادر شخصیت اول داستان برای مدتی جذب سازمان «مجاهدین» شده و پس از مدنی با اتفاقات و رویداد‌های فراوان و پرفراز و نشیب مواجه می‌شود، متوجه فریب خوردگی خود شده و برای برگشت و رهایی خود از این دام تلاش فراوانی می‌کند، از این رو این داستان پیامی بزرگ در خود دارد و آن این است که نوجوانان باید هموار دقت کنند تا در دام برخی از آسیب‌ها نیفتند، دقت و دوری از ساده انگاری برای هر نوجوانی بسیار مهم است و در عین حال باید نوجوان امروز در یابند که برای حل مشکلات تنها به خودشان فکر نکنند بلکه به رفع موانع و مشکلات اطرافیان خود نیز توجه داشته باشند تا بتوانند جامعه‌ای سالم داشته و در کنار همه به راحتی زندگی کنند.

به نظر می‌رسد مینا شائیلوزاده، نویسنده این اثر، در انتخاب عنوان، نیم‌نگاهی نیز به داستان « تسخیر شدگان » فئودور داستایفسکی داشته است که البته گاه با نام «جن‌زدگان» نیز ترجمه شده است. هر دو اثر روایتی داستانی‌اند از مردمانی که زندانی قدرتی مرموزند و همچون عروسک‌های خیمه‌‌شب‌بازی به جنب و جوش درمی‌آیند و از خود اراده‌ای ندارند. این اثر حول محور جنایت‌های سازمان مجاهدین خلق و نگاه فرقه‌ای آنها به اعضای خود نوشته شده است.

در این رابطه خواندن کتابهای «خداوند اشرف از ظهور تا سقوط» و «اسلام رادیکال مجاهدین ایرانی» به خوانندگان توصیه می شود.

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : سایت راه نو